Accountant

Emerging Modes of Business MCQ ( Best 20+ )

Emerging Modes of Business MCQ with Answer

Students who are searching for NCERT MCQ Questions for Class 11 Business Studies Chapter 5 Emerging Modes of Business MCQ with Answers Pdf free download are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know your preparation level on MCQ Questions for Class 11 Business Studies with Answers. You can also verify your answers from our provided Emerging Modes of Business Class 11 MCQs Questions with Answers. So, ace up your preparation with MCQ on Emerging Modes of Business Class 11 Objective Questions. Join our Telegram Channel

Emerging Modes of Business MCQ with Answer

Emerging Modes of Business MCQ with Answer

Question  1.
Selling electronic goods through Flipkart or eBay.com is a __________ type of e-business transaction.
(a) B2B Activities
(b) C2C Activities
(c) C2B Activities
(d) B2C Activities

Answer: (b) C2C Activities

Question  2.
B2C variant of e-commerce enables a business to be in touch with its_______
(a) Managers
(b) Customers
(c) Creditors
(d) Employees

Answer: (b) Customers

Question  3.
Question  Expand VPN
(a) Virtual Public Network
(b) Virtual Popular Network
(c) Virtual Private Network
(d) Virtual Personal Network

Answer: (c) Virtual Private Network

Question  4.
The use of EDI (Electronic Data Interchange) technology to send and receive commercial documents like purchase order etc is an example of
(a) B2B
(b) C2C
(c) B2C
(d) Intra B

Answer: (a) B2B

Question  5.
__________ refers to contracting out some of its activities to a third party which was earlier performed by the organisation.
(a) Outsourcing
(b) BPO
(c) E-Commerce
(d) E-Banking

Answer: (a) Outsourcing

Question  6.
Factoring is _____type of outsourcing service.
(a) Financing
(b) Advertising
(c) Courier service
(d) Customer support

Answer: (a) Financing

Question  7.
Both Sellers and buyers are business firms, under ___________ type of e-commerce transaction.
(a) B2C Commerce
(b) C2B Commerce
(c) C2C Commerce
(d) B2B Commerce

Answer: (d) B2B Commerce

Question  8.
Which one of the following is NOT an example of transactional risk?
(a) Hacking
(b) Default on order taking
(c) Default on payment
(d) Default on delivery

Answer: (a) Hacking

Question  9.
The annoyance in terms of some onscreen display
(a) Firms interaction with its customers
(b) Firms interaction with other business firms
(c) Firms interaction with its own departments
(d) None of the above

Answer: (a) Firms interaction with its customers

Question  10.
An important C2C area of interactive commerce can be the formation of _______
(a) Consumers forum and pressure group
(b) B2B Commerce
(c) Banking
(d) Insurance

Answer: (a) Consumers forum and pressure group

Question  11.
Which of the following is a limitation of e-business?
(a) Ethical fallouts
(b) Risk
(c) Low personal touch
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above

Question  12.
It is not an application of e-business
(a) Online bidding
(b) Online procurement
(c) Online trading
(d) Contract R&D

Answer: (d) Contract R&D

Question  13.
Formation of Consumers Forum and Pressure groups is an example of
(a) C2C
(b) B2B
(c) B2C
(d) Intra BAnswer: (a) C2C

Question  14.
Principle types of outsourcing services are:
(a) Courier service
(b) Advertising
(c) Financing
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above

Question  15.
____ transactions have business firms at one end and its customers on the other end.
(a) C2C Commerce
(b) B2B Commerce
(c) B2C Commerce
(d) C2B Commerce

Answer: (c) B2C Commerce

Question  16.
Online buying and selling shares and other financial instruments is known as ____
(a) E-Procurement
(b) E-Auction
(c) E-Delivery
(d) E-Trading

Answer: (d) E-Trading

Question  17.
______ is very much reality which provides the consumers with the freedom of shopping at will.
(a) C2C Commerce
(b) B2C Commerce
(c) B2B Commerce
(d) C2B Commerce

Answer: (d) C2B Commerce

Question  18.
Which of the following is NOT a disadvantage of outsourcing?
(a) Quest for excellence
(b) Confidentiality
(c) Sweat shopping
(d) Ethical fall out

Answer: (a) Quest for excellence

Question  19.
Historically, the term e-commerce originally meant the facilitation of __________ transactions using Electronic Data Interchange (EDI) technology to send and received commercial documents like purchase orders or invoices.
(a) C2B Commerce
(b) C2C Commerce
(c) B2B Commerce
(d) B2C CommerceAnswer: (c) B2B Commerce

Question  20.
India is the preferred destination for BPO because of ____________
(a) Cheap People
(b) Tax Free Zone for BPOs
(c) Poor conditions
(d) Cheap Manpower

Answer: (d) Cheap Manpower

Question  21.
Out of e-commerce and e-business, which is a broader term?
(a) Both e-business and e-commerce are the same thing
(b) E-commerce
(c) E-business
(d) None of the above

Answer: (c) E-business

Question  22.
A Call Center handles
(a) Both customer-facing and back end business
(b) Only out-bound voice-based business
(c) Only in-bound voice-based Business
(d) Both voice-based and non-voice based business

Answer: (a) Both customer-facing and back end business

Question  23.
A firm’s interactions with its employees sometimes referred to as _______
(a) B2D Commerce
(b) B2F Commerce
(c) B2E Commerce
(d) B2M Commerce

Answer: (c) B2E Commerce

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top