CO-OPERATIVE THEORY AND PRACTICE MCQ

BTS English For Careers MCQ ( Best 200+ ) | Semester VI Open Core

BTS English For Careers MCQ | Semester VI Open Core

BTS
SEMESTER VI OPEN CORE
ENGLISH FOR CAREERS
MULTIPLE CHOICE QUESTIONS

BTS English For Careers MCQ for the semester VI Open core Subject Best 200+ MCQs help in that subject and easy to understand. It will help you to clear examination of this particular subject which is BTS English For Careers MCQ |

BTS English For Careers MCQ | Semester VI Open Core

1. The grammar which describes the formation of words is called
a) Phonology
b) Morphology
c) Syntax
d) Stylistics

Answer:- B

2. The grammar which describes the construction of meaningful phrases, clauses and sentences out of words is called
a) Phonology
b) Morphology
c) Syntax
d) Stylistics

Answer:- C

3. Words used as the name of persons , places and things are
a) Adjectives
b) Verbs
c) Pronouns
d) Nouns

Answer:- D

4. Words used to describe an action
a) Adverbs
b) Verbs
c) Adjectives
d) Nouns

Answer:- B

5. Words that indicates the relationship of a noun to another word
a) Conjunctions
b) Interjections
c) Prepositions
d) Pronouns

Answer:- C 

6. Words that replace or stand for noun
a) Adjectives
b) Conjunctions
c) Pronouns
d) Adverbs

Answer:- C

7. Words that describe a noun
a) Pronouns
b) Adjectives
c) Adverbs
d) Conjunctions

Answer:- B

8. Words that join other words or group of words or parts of a sentence
a) Pronouns
b) Adjectives
c) Adverbs
d) Conjunctions

Answer:- D

9. Words that modify a verb
a) Pronouns
b) Adjectives
c) Adverbs
d) Conjunctions

Answer:- C

10. Words that describe sudden feelings
a) Conjunctions
b) Interjections
c) Prepositions
d) Pronouns

Answer:- B

Also Read ( Best 200+ )Practical Auditing MCQ

Also Join our Telegram channel for more updates about MCQs

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top