HTML MCQ question and Answers

( Best 500+ ) HTML MCQ question and Answers

HTML MCQ question and Answers

What HTML means?
HyperText Markup Language
HyperText Markup Language (HTML) is the set of markup symbols or codes inserted into a file intended for display on the Internet. The markup tells web browsers how to display a web page’s words and images.
HTML MCQ question and Answers

1. A webpage displays a picture. What tag was used to display that picture?
a. picture
b. image
c.img
d. src

Answer:- c

2. <b> tag makes the enclosed text bold. What is other tag to make text bold?
a. <strong>
b. <dar>
c. <black>
d. <emp>

Answer:- a

 

3. Tags and text that are not directly displayed on the page are written in _____ section.
a. <html>
b. <head>
c. <title>
d. <body>
Answer:- b


4. Which tag inserts a line horizontally on your web page?

a. <hr>
b. <line>
c. <line direction=”horizontal”>
d. <tr>

Answer:- a

5. What should be the first tag in any HTML document?
a. <head>
b. <title>
c. <html>
d. <document>

Answer:- c

6. Which tag allows you to add a row in a table?

a. <td> and </td>
b. <cr> and </cr>
c. <th> and </th>
d. <tr> and </tr>

Answer:-  d 

7. How can you make a bulleted list?

a. <list>
b. <nl>
c. <ul>
d. <ol>

Answer:- c

8. How can you make a numbered list?

a. <dl>
b. <ol>
c. <list>
d. <ul>

Answer:- b

9. How can you make an e-mail link?

a. <a href=”[email protected] ”>
b. <mail href=”[email protected] ”>
c. <mail>[email protected] </mail>
d. <a href=”mailto:[email protected] ”>

Answer:- d

10. What is the correct HTML for making a hyperlink?

a. <a href=”http:// mcqsets.com“>ICT Trends Quiz</a>
b. <a name=”https://mcqsets.com“>ICT Trends Quiz</a>
c. <https://mcqsets.com</a>
d. url=”https://mcqsets.com“>ICT Trends Quiz

Answer:- a 

Join Our Telegram Channel For More Updates

Read Group Discussion Topics

Read  best 100+ DBMS MCQs

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top