IBPS RRB OFFICE ASSISTANT 40 QUESTIONS ASKED IN EXAM

IBPS RRB OFFICE ASSISTANT 40 QUESTIONS ASKED IN EXAM

The Institute of Banking Personnel Selection successfully conducted the IBPS RRB Clerk Mains Exam Today on 20 February 2021. IBPS RRB OFFICE ASSISTANT 40 QUESTIONS ASKED IN EXAM .According to some candidates who appeared for this examination the general awareness section was of moderate difficulty level. The majority of the questions from this section were asked from current affairs. In this article, we will be discussing all the General Awareness questions that were asked In today’s IBPS RRB Clerk Mains Exam 2021.

1) Hiroshima day celebrated on which date ?

Answer:- 6August

2) Tiger day Celebrated on which date ?

Answer:- 29July

3) Hornbill festival is celebrated in which State recently

Answer:- Nagaland

4)G-20 summit will host by India in which year ?

Answer:- 2023

5) Which country is not member of G-7 Group

Answer:- Australia

6)Seaplane service is started near Statue of Unity in Narmada river , Gujarat at Which place ?

Answer:- Kevadia

7)Padam Bhushan awardee Soumitra Chatterjee who died recently was related to which field ?

Answer:- Actor

8)Overdraft- saving the Indian saver book written by?

Answer:- Urjit Patel

9) Transgender community Welfare works comes under which ministry ?

Answer:- Social empowerment and justice

10)MSP full form ?

Answer:- MINIMUM SUPPORT PRICE

11) SAUBHAGYA scheme implemented by which nodal agency ?

Answer:- Rural Electrical Corporation

12)How much subsidy provided in PM fasal bima yojana khatif bima ?

Answer:- 2%

13)How much amout provided in Jan Dhan yojana by Over Draft Facility ?

Answer:- 10000 Rupees

14)Kisaan credit card type is which type of loan ?

Answer:- Short term loan

15)Who is Young Mathematicican Ramanujan prize 2020 winner ?

Answer:- Caraulina Arajuho

16) National Dairy Development Board was Founded in which Year ?

Answer:- 1965

17)OTT Full form ?

Answer:- Over The Top

18)RBI highest denomination note printed till date ?

Answer:- 10000 rupees

19) Singapore’s central bank name ?

Answer:- Monetory Authority of Singapore

20) Who is elected Iceland president ?

Answer:- Gudney johnson

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top