[ Best 100+ ] Business Environment MCQs

Business Environment MCQs

Business Environment MCQs is the sum total of all the internal and external factors that creates an impact on the business. It is referred to as the collection of all individuals and entities that may or may not be under the control of the organisation, but which can have a greater impact on the performance, growth, profitability and in some cases survival of the organisation.

Business environment helps in determining the various business opportunities, resources and also assists in forming plans for the growth of the organisation.

The components of a business environment MCQs can be media, customers, government, economic conditions, suppliers, competitors etc. There are two types of environment within the business environment which are known as micro environment and macro environment.

Following are some of the business environment multiple choice questions and answers that will help the students in brushing up their understanding of the concept of business environment MCQs.

JOin Our Telegram Channel For More Latest Updates

1. In which of the following basic categories can business environment be divided?

A. Local and Regional

B. Regional and National.

C. Internal and External.

D. Financial and Nonfinancial.

ANSWER: C

2. ____ is a statement Which derives the role that an organization plays in a society.

A. Goals.

B. Mission.

C. Objective.

D. Success.

ANSWER: B

3. Economic environment refers to all forces which have a _____.

A. political.

B. natural

C. economic.

D. social.

ANSWER: C

4. ______environment is with in the control of the business.

A. Internal.

B. External.

C. Micro.

D. Macro.

ANSWER: A

5____ environment is beyond the control of the business.

A. Internal.

B. External.

C. Micro.

D. Macro.

ANSWER: B

6. Micro environment is also called as ________.

A. general environment.

B. operating environment.

C. economics environment.

D. political environment.

ANSWER: B

7. Macro environment is also called as _______.

A. general environment.

B. operating environment.

C. economic environment.

D. political environment.

ANSWER: A

The environment which is close to business and affect its capacity to work is known as

___environment.

A. internal.

B. external.

C. micro.

D. macro.

ANSWER: C

9. Factors that create opportunities and threats to business units is known as_______.

A. internal environment.

B. external environment.

C. micro environment.

D. macro environment.

ANSWER: D

10. Internal factors affecting a business environment also are referred to ____factors.

A. controllable.

B. uncontrollable factors.

C. relevant.

D. global.

ANSWER: A

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top