International Business MCQ

International Business MCQ ( Best 30+ )

International Business MCQ

This is a list of International Business MCQ questions with answers. These IB multiple-choice questions will help to study International Trade, International Marketing, and international finance concepts.

MBA, MMS, MCA, BBA, B. Com, BBA, PGDM, IBM specialization, and other management students can use these MCQs for international business management. It’s also useful for NET, SET, and Ph.D. entrance exams.

International Business MCQ

International Business MCQ

1. IBRD stands for _____.
a. International Board for Research and Development
b. International Bank for Reconstruction and Development
c. International Bank for Research Development
d. International Barrier For Reconstruction and Development
Answer:-
b. International Bank for Reconstruction and Development

2. IBRD also known as _____.
a. Exim Bank
b. World Bank
c. International Monetary fund
d. International Bank
Answer:-
b. World Bank

3. The first phase of globalization started around 1870 and ended with _______.
a. World War I
b. World War II
c. The Establishment of GATT
d. In 1913 when GDP was high
Answer:-
World War I

4. Which is the right sequence of stages of Internationalization?
a. Domestic, Transnational, Global, International, Multinational
b. Domestic, International, Multinational, Global, Transnational
c. Domestic, Multinational, International, Transnational, Global
d. Domestic, International, Transnational, Multinational, Global
Answer:-
b. Domestic, International, Multinational, Global, Transnational

5. Ultimately ______ was replaced by the ______ on 1st Jan 1995.
a. GATS, WTO
b. WTO, GATT
c. GATT, WTO
d. IMF, GATT
Answer:-
c. GATT, WTO

6. ______ is the application of knowledge which redefines the boundaries of global business.
a. Cultural Values
b. Society
c. Technology
d. Economy
Answer:-
c. Technology

7. Subsidiaries consider the regional environment for policy or Strategy formulation is known as _____.
a. Polycentric Approach
b. Regiocentric Approach
c. Ethnocentric Approach
d. Geocentric Approach
Answer:-
b. Regiocentric Approach

8. According to ______ the holdings of a country’s treasure primarily in the form of gold constituted its wealth.
a. Gold Theory
b. Ricardo Theory
c. Mercantilism Theory
d. Hecksher Theory
Answer:-
c. Mercantilism

9. Globalization refers to ______.
a) Lower incomes worldwide
b) Less foreign trade and investment
c) Global warming and their effects
d) A more integrated and interdependent world
Answer:-
d) A more integrated and interdependent world

10. IPR stands for ______
a. Intellectual property rights
b. International property rights
c. Internal promotion rights
d. Interior promotional rights
Answer:-
Intellectual property rights

Join our Telegram Channel

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top