( Best 400+ ) Advertising and Sales Promotion MCQ

Advertising and Sales Promotion MCQ

Advertising and Sales Promotion MCQ

1. Attitudes toward a brand result from a combination of __________________ attitude-formation processes.

  1. primary and secondary
  2. linear and non-linear
  3. associative and non-associative
  4. central- and peripheral-route
  5. None of the above.
Correct answer: (D) central- and peripheral-route

2. A strength of radio advertising is ________________

  1. the ability to reach segmented audiences
  2. the ability to reach prospective customers on a personal and intimate level
  3. low cost per thousand
  4. short lead-times
  5. All of the above

Correct answer: (E) All of the above

3. In a _________________ advertising schedule, advertising is used during every period of the campaign, but the amount of advertising varies considerably from period to period.

  1. flighting
  2. dated
  3. plotted
  4. pulsing
  5. continuous
Correct answer: (D) pulsing

4. Marketers can enhance the consumers’ ability to access knowledge structures by ________________

  1. using loud music
  2. using colorful ads
  3. employing verbal framing
  4. repeating brand information
  5. increasing curiosity about the brand
Correct answer: (C) repeating brand information

5. All marketing activities that attempt to stimulate quick buyer action or immediate sales of a product are known as ______________________

  1. Sponsorship
  2. Advertising
  3. personal selling
  4. sales promotion
  5. Publicity
Correct answer: (D) sales promotion

6. A detergent that advertises how clean it gets clothes is appealing to the ___________________ consumer need

  1. Functional
  2. Symbolic
  3. Biological
  4. Utilitarian
  5. Experiential
Correct answer: (A) Functional

7. Which of the following is NOT a requirement for setting advertising objectives?

  1. Objectives must specify the amount of change.
  2. Objectives must be stated in terms of profits.
  3. Objectives must be realistic.
  4. Objectives must be internally consistent.
  5. Objectives must be clear and in writing.
Correct answer: (B) Objectives must be stated in terms of profits.

8. The ______________________ component of attitudes focuses on behavioral tendencies

  1. Affective
  2. Instrumental
  3. Conative
  4. Cognitive
  5. Behavioral
Correct answer: (C) Conative

9. The process of translating thought into a symbolic form is known as _____________________

  1. Encoding
  2. Feedback
  3. Noise
  4. Decoding
  5. the message channel

 

Correct answer: (A) Encoding

10. Margaret Stephens notices the television commercial because of the loud sounds. This is an example of ______________________

  1. exposure
  2. involuntary attention
  3. nonvoluntary attention
  4. voluntary attention
  5. interpretation

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top